Trådnät för skydd och filter

Trådnät konstrueras med hjälp av metalltråd och kan användas för att skapa slitstarka skyddsstängsel och filter.

Trådnät är inget man lägger märke till så ofta men de används för att skapa många olika produkter för olika syften. Metalltråd av olika former och tjocklekar kan böjas och formas till både mycket finmaskiga nät och större, mer gallerliknande, nätverk som kan fungera som stängsel. Inom dagens industri finns det ofta färdiga lösningar för varje typ av produkt, och man kan som kund få ett exakt pris som är baserat på vilken tråd som behövs och hur många arbetsmoment som krävs för att nå önskat resultat.

Varför tråd?
Tråd är ett flexibelt sätt att använda metaller, vars styrka i kompakt form gör dem ganska otympliga och inte helt lätta att forma utöver i raka vinklar. Så när man behöver en luftig design med många former och böjningar används metalltråd. Denna kan formas med hjälp av tekniken trådbockning där verktyg i kraftfulla maskiner böjer fram precis de former man vill ha, och även svetsning där man svetsar samman olika trådar. För mindre komponenter såsom filter används istället metoder där trådar vävs samman för att skapa ett nät. Dessa processer är både snabba och smidiga och de är också relativt billiga. Dock kostar vissa metalltrådar mer än andra vilket kan påverka priset. När det gäller att skapa kraftigare trådnät är bockning effektivt då man ofta behöver stora volymer av exempelvis ett skyddsstaket. Tack vare att dagens maskiner är integrerade med datorer så kan man med några knapptryck instruera en maskin, genom ett datorprogram, att utföra vissa moment om och om igen och på så sätt automatiskt skapa stora volymer på kort tid.

Användningsområden
Nät kan användas för mycket och den typ som är absolut vanligast och garanterat finns i flera exemplar i varje hem är ventilationsfilter. Dessa fyller den viktiga funktionen att filtrera luften som kommer in i hemmet genom ventilationssystemet. Nätet fångar upp dammpartiklar och smuts. Dessa filter måste vara konstruerade av mycket finmaskiga nät som dessutom inte går sönder i första taget, vilket gör metalltråd till ett bra val. Ytterligare ett vanligt användningsområde är stängsel som kan användas vid inhägnad av djur i hagar. Dessa stängsel ska stå pall både för väder, vind och nyfikna och starka djur som kan försöka ta sig ut. Även vid byggarbeten kan man få användning för nät. Ofta ser man att halvfärdiga byggnader har nät ingjutet i betongen och detta fyller en viktig funktion då det håller putsbruket på plats. Detta kräver nät som är ordentligt ytbehandlade och inte kommer rosta ihop ens efter många år.

Flexibilitet och enkelhet
Trådnät bygger på en enkel design som ändå är sinnrik och flexibel. Man kan skapa allt från de stora staketen på flygplatsernas landningsbanor till de minsta ventilationsfiltren i hemmet, med exakt precision och till bra pris. När man väl har ett bra skyddsstaket eller ett ventilationsfilter är det en investering man inte behöver göra om på många år, då metalltråden har lång livslängd och stor motståndskraft som garanterar ett nät som fyller sin funktion under lång tid framöver.

Välkommen till tradprodukter.n.nu

Vi hoppas du ska tycka denna sida är informativ och inspirerande.

Senaste inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)