Trådhyllor för flexibel förvaring

Trådhyllor tillverkas med metalltråd vilket till lågt pris ger starka hyllor med möjlighet till kreativ design och lång hållbarhet.

Trådhyllor är idag populära både som delar i hemmet och kanske ännu mer som delar i en smart och genomtänkt butiksinredning. Metalltråd är ett flexibelt material som kan böjas till i princip vilken form som helst med hjälp av bland annat trådbockning. Tack vare dagens effektiva maskiner är det dessutom relativt enkelt, snabbt och billigt att tillverka produkter av metall som både snygga och slitstarka.

Hur gör man en hylla av tråd?
När man talar om metalltråd kan det innebära flera olika sorters tråd, då materialet kan vara av både järn, stål, koppar och aluminium och trådens tjocklek kan variera utifrån behov. Trådarna som används är antingen raka eller kommer på rullar som väger hundratals kilo och måste hanteras med verkstadsmaskiner och av robotar. Raka trådar används för att konstruera simplare former och är billigare än de runda. När man bockar tråd använder man en bockningsmaskin som fungerar genom att en typ av verktyg med stor kraft böjer och bänder en bit tråd som matas fram av maskinen och sedan klipps av när den har formats färdigt. Denna process är mycket snabb så den lämpar sig väl när man ska ta fram stora volymer på kort tid. För att tillverka trådhyllor kan man behöva ytterligare typer av bearbetning utöver bockningen i form av exempelvis svetsning, där olika tråddelar svetsas samman till en innovativ hylla.

Varför tråd?
Tråd har många fördelar som framförallt handlar om formens flexibilitet. Metall är ett mycket starkt material men i vissa former, som exempelvis plåtstycken, är möjligheterna till formgivning en aning begränsade och man kan mest skära ut geometriska former, slå hål eller skapa räta vinklar. Med tråd kan man producera hyllor som både har innovativ design och är tåligare än många andra material. Den luftiga designen gör det också lätt att hålla hyllorna rena, då damm inte fastnar på samma sätt som på en kompakt design. Detta är användbart både för hyllor i duschen, där man förvarar tvål och schampo, likväl som i en butik där många kunder och mycket rörelse lätt kan skapa en ganska dammig och smutsig miljö. Priset är ytterligare en anledning till att välja tråd. Då framställningen inte kräver så många moment eller några material utöver själva tråden kan även större hyllor vara mycket billiga.

Variation
Man vill ju kunna leka med utseendet vid tillverkning av de typer av produkter som även har en estetisk funktion, vilket ju hyllor ofta har. Med trådhyllor kan man efterlikna flera typer av stilar genom att använda olika böjningar och ge hyllan olika ytor. Exempelvis kan man skapa en bohemiskt lantlig stil genom att ha många snirkliga former och lackera hyllan i naturnära färger såsom beige eller vitt. Om man är ute efter en mer stilren och anonym känsla kan man istället låta metallens naturliga färg vara kvar och endast se till att den får extra fin glans genom lämpliga behandlingar, såsom förzinkning. Dessutom ger dessa stilförändrande behandlingar gott skydd mot rost och slitage, så att hyllorna garanterat får lång livslängd.

Välkommen till tradprodukter.n.nu

Vi hoppas du ska tycka denna sida är informativ och inspirerande.

Senaste inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)