Snygga hål med servade stansmaskiner

Det är viktigt att ta hand om stansmaskiner för att produktioner ska hålla hög nivå. Precis som att du använder dig av maskinskydd så är det viktigt att då och då se över stansmaskinens verktyg och olika delar. När fel upptäcks innan de leder till fula hål så är det en stor fördel. Då kostar de nämligen minimalt och produktionen kan fortsätta på ett snabbt och effektivt vis.

Stansmaskiner ska servas!

Det är viktigt att förstå att stansmaskiner måste servas för att fortsatt ge goda resultat. Det finns bäst före datum för stansar och om de fortsatt används så kan det till exempel leda till skorrning längsmed hålets kant. Det här är svårt att åtgärda, och det kan bli kostsamt att göra om hålen i nytt material. Då är det bra mycket smartare att regelbundet undersöka stansar och se till att de sitter på rätt sätt.

Underhåll kan vara en del av den tjänst som företag som säljer stansmaskiner ger. Proffs på märket som köps in är också bäst på underhåll av samma maskin. När en person som verkligen kan maskinen går igenom den så kan du vara säker på att fel upptäcks.

Det kan också vara bra att lokala operatörer får utbildning i hur stansmaskinerna ska underhållas dagligen. Med små tilltag så kan man se till att en maskin håller mycket längre och att den ger resultat som både tillverkare och kund blir nöjda med.

28 jun 2018

Välkommen till tradprodukter.n.nu

Vi hoppas du ska tycka denna sida är informativ och inspirerande.

Senaste inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)