Med rostfri ståltråd så klarar vi det

När man väl börjar fundera på tråd av stål så inser man att den faktiskt finns precis överallt. Beroende på tjocklek så kan rostfri ståltråd användas i vitt skilda sammanhang som för inredning och för hobbyverksamhet. Den tråd som man kan köpa i hobbybutiken kan vara framtagen på en verkstad där man även tillverkar mycket tjockare tråd som kan användas som gallergolv, eller kanske som stängsel som håller bollar på plats.

Inredning av ståltråd

Det finns faktiskt gott om möbler som inkluderar tjockare rostfri ståltråd. Man kanske inte alltid tänker på att det sitter tråd där inuti stolen eller på baksidan för den här tråden kan vara så blank och fin att den inte alls påminner om tråd. Metall är ett slitstarkt material och styrkan får betydelse då man tar fram inredning till offentliga platser och till butiker där man kommer att slita mycket och ofta på möblerna.

Golvpartier och stängsel

Golv kan också ha ståltråd som är till för att ge plats åt vatten som kan rinna ner i golvbrunnar. Den här typen av golv kan man finna i storkök och även i garage där man måste behålla ett torrt underlag för att det ska förbli säkert att köra och parkera även under kalla och regniga månader. Metallen som används för den här typen av tråd är alltid rostfri och har viktiga ytbehandlingar som gör att den klarar av påfrestningarna som den utsätts för. Estetik är viktigt även om det rör sig om ett golv i ett kök eller i ett garage och det är något som man får med den fina tråden som förblir rostfri och fin att se på.

Vad vore en fotbollsplan utan ett stålnät som omger den? Det här är en konstruktion som gör att det blir säkert att spela då man undviker att bollar far ut på vägar där barn inte ska komma springandes, och dessutom så kan det se riktigt fint ut med ett stålnät som omger en idrottsplats. Man kan ju faktiskt använda sig av den här typen av stängsel på hemmatomten då man vill säkra att grannarna är helt på det klara med var gränsen går.

Hobbyverksamhet

Men man kan ju även behöva tråden för hobbyprojekt. Den som fiskar gädda och gör sina egna beten inser att det knappast är värt att använda en tråd som kan rosta. Man kan ju också göra smycken och dekorationer med riktigt tunn tråd som man finner i hobbybutiken. Den här tråden kan man knipsa av med enklare verktyg och gör man smycken så är det förstås en fördel att de inte kommer att rosta och därmed behålla sin fina färg.

Det finns så många områden där man behöver den rostfria ståltråden för att den är så hållbar och faktiskt också för att den är fin att se på. Ståltråden är en tillgång för samhället och den ser till att vi fortsatt får fina möbler och att vi kan skapa säkra och trevliga miljöer att vistas i.

13 aug 2016

Välkommen till tradprodukter.n.nu

Vi hoppas du ska tycka denna sida är informativ och inspirerande.

Senaste inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)