Maskinskydd för god ekonomi

Maskinskydd är en viktig del av varje produktionslinje både för säkerhet och för ekonomi.

Idag kan man inte jobba med maskiner hursomhelst. Det finns specifika direktiv för maskinskydd som är till för att se till att de som jobbar med metallproduktion arbetar på ett säkert sätt. Det här ställer förstås höga krav på den nya maskintekniken. Man måste nämligen utveckla system som å ena sidan ger ett gott avstånd mellan operatör och maskin och som å den andra ser till att operatören har full koll på det som händer inuti maskinen. Med moderna styrsystem så jobbar man på ett datoriserat sätt och det betyder att man rent praktiskt kan befinna sig flera meter från produktionsprocessen och ändå ha full koll på vad som pågår.

Säkert arbete
Att jobba med bockning, svarvning och fräsning har blivit alltmer populärt. Metallbearbetning är ett arbetsområde som erbjuder stora utmaningar samt stora löner. Det krävs ganska mycket av moderna operatörer som ska kunna följa arbetsprocessen och justera den på ett säkert avstånd. Det händer förstås att en operatör måste komma i närkontakt med maskinen men det här görs då den inte är i arbete. Genom att använda sig av maskinskydd som integrerar den moderna tekniken med skärmar där man tydligt ser information om det som pågår i maskinen så blir det lättare att hantera situationer med fel, detta utan att råka ut för missöden.

Seriösa metallbearbetningsverkstäder lever upp till de krav som ställs om säkerhet vid och omkring maskiner. Det är viktigt att ta reda på att så är fallet hos den verkstad som man väljer att jobba med för maskiner som inte har rätt typ av skydd kommer att utgöra ett problem både för nyanställda och för proffs.

Nya skydd som är skräddarsydda
Det kan förstås vara så att man har en maskinpark som är delvis skyddad och säkerhetsanpassad. Man måste inte skaffa nya skydd för samtliga maskiner när detta inte behövs för idag så finns det företag som kan tillverka skräddarsydda lösningar som kommer att passa precist in i den egna arbetsmiljön. Det här kan handla om allt från nya kåpor till grindar som säkrar avstånd mellan man och robot. Maskinskydden ska vara hållbara och enkla att justera då man kanske måste göra om och använda sin arbetsyta på olika sätt.

Viktiga besparingar
Maskinskydden är inte bara till för operatörernas säkerhet, de handlar i allra högsta grad om besparingar. När en maskin skyddas från smuts och damm så håller den bättre. Moderna maskinskydd är också utvecklade på ett sätt som gör att operatören snabbt får information om fel. Om ett verktyg slits ut och detta inte åtgärdas så kan det uppstå följdfel eller ett stort svinn av material som förstörs. Det här är den typ av kostnad som man ska slippa då man jobbar med maskiner vars skydd är integrerade med styrsystem på rätt sätt. Att man dessutom kan använda samma skydd för olika arbetsprocesser gör även detta att investeringen blir mindre samtidigt som man drar nytta av maskinskyddens ekonomiska fördelar.

Välkommen till tradprodukter.n.nu

Vi hoppas du ska tycka denna sida är informativ och inspirerande.

Senaste inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)