Välja rätt gallerdurk

I princip så kan man säga att alla gallerdurkar är uppbyggda på samma sätt. Oavsett om man använder sig av gallerdurk plast eller av gallerdurk aluminium så rör det sig om ett rutnät som släpper igenom luft och vatten och samtidigt ger en stabil yta att stå, gå och köra på. I och med att gallerdurk tas fram för olika ändamål så är det viktigt att man väljer rätt typ. Man ska inte utgå ifrån att man kommer att få ett perfekt fungerande rostfritt galler bara för att materialet namnges som rostfritt stål eller aluminium. Med svetsade galler så kommer även konstruktionen att påverka durkens funktion så det kan vara klokt att ta ett samtal omkring användningsområde innan man bestämmer sig för en vis typ av material och kommer fram till ett slutligt gallerdurk pris.

Allmän gallerdurk

När företag som Stegerud Steel erbjuder gallerdurk så är gallerdurken ett allmänt namn för flera olika sorter av gallernät som kan användas på många olika sätt. Även om man tänker sig att en durk alltid ligger på golvnivå så finns det ju galler fönster som ser ut precis som durken och som är framtagen på samma sätt. När man ska montera durken i ett fönster så kommer man ju inte att behöva halksäker gallerdurk men det kommer kanske att krävas en konstruktion som ger bättre säkerhet mot inbrott.

Durk att gå och köra på

Den typ av gallerdurk som man använder sig för utomhus på gångvägar och även i öppna garage brukas kallas för pressdurk. Den här durken är en rejäl konstruktion som klarar hög vikt och slitage. Maskvidderna kan variera beroende på om man ska gå eller köra på durken. Den här typen av gallernät tas ofta fram av stål och plattjärn så att man får rejäl hållbarhet.

Då det finns risk för halka

När man ska använda sig av trådnät som underlag så kan det vara så att det finns risk för halka. Utomhus så kan det ju regna så att durken blir hal och inomhus så kanske man spiller vätskor som leder till att golvet med durken blir blött. Då det kommer att finnas risk för halka så ska man välja en gallerdurk som är särskilt utformad för detta. Den bör till exempel avvisa vatten och lätt torka. Dessutom så kan den ha ett ytmönster som gör att man får bättre grepp då man går på den.

I trappor och räcken

Man tänker kanske inte alltid på det att trappor gjorda av stål såsom spiraltrappor som kan finnas på utsidan av byggnader faktiskt innehåller en massa durk. Här handlar det ju om flera delar durk som kan sammanfogas för att bilda en trappa. De företag som tillverkar durkarna ska även kunna tillverka trappor helt i enlighet med de behov som föreligger. Man kan skräddarsy en spiraltrappa såväl som en rak trappa, och gallerdurken ger lätt skötsel samt slitstarkhet som är ett måste då trappan används flitigt och dessutom står utomhus.

Trappräcken kan också tillverkas av gallernäten som utgör durkarna som man använder på golv och i fönster. Räcken av galler kan man använda i bostäder såväl som på arbetsplatser men här är det viktigt att tänka på estetik så att slutresultatet ser bra ut, det särskilt när det rör sig om ett räcke för en bostad eller för en kontorsbyggnad.

Lättare durkar

Det finns förstås material som man kan använda sig av då det är viktigt att gallret är lättviktigt. Plastvarianter har en lättare vikt och så finns det glasfiberdurk som kan byggas upp i olika moduler och som är mycket flexibel. Om man kan använda sig av glasfiberdurk så är det en fördel då det kommer till själva hanteringen av durken och givetvis också då man ska transportera den.

När man vänder sig till en verkstad som tillverkar gallerdurk så kan man alltid rådfråga om vilken gallerdurk som man bör välja. Tillverkningstekniken är under ständig utveckling och därför så kan det vara så att det finns alternativ som man inte ens var medveten om så tänk på att ta ett samtal med en kunnig säljare innan en beställning läggs in. Det kan leda till en lägre kostnad samt en durk som ger högre funktion.

Välkommen till tradprodukter.n.nu

Vi hoppas du ska tycka denna sida är informativ och inspirerande.

Senaste inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)