En halvautomatisk bandningsmaskin för mindre volymer

En halvautomatisk bandningsmaskin för mindre volymer

Utbudet av förpackningsmaskiner är minst sagt imponerande och idag så kan man vara mycket noga med att få en maskin som passar perfekt in den egna verksamheten. Oavsett om man skapar trådprodukter som trådhyllor och galler, eller om man tar fram unik butiksinredning så finns det en bandningsmaskin som kommer att göra jobbet på rätt sätt då man behöver det.

Halvautomatisk bandmaskin

Om man jobbar med mindre volymer som ska slås in med sträckfilm så kan det vara klokt att investera i en halvautomatisk bandmaskin som är lätt att jobba med. Faktum är att det ofta går mycket fort att skaffa den här typen av förpackningsmaskin eftersom den ofta finns på lager och sällan behöver några särskilda inställningar som lite större och mer avancerade maskiner gör.

Om det handlar om en standardmodell så ska man snabbt kunna ha det nya verktyget eller maskinen på plats, och det bör heller inte vara svårt att förstå hur man ska använda maskinen. Då man får behov av att slå in delar och produkter med plastfilm så får man ett lönsamt förpackningsflöde då man kan jobba med en riktigt bra bandningsmaskin.

Energisnåla maskiner

Mindre förpackningsmaskiner som man driver manuellt eller som är halvautomatiska har många fördelar. En är att de inte slösar på energi. Då man jobbar med den halvautomatiska bandningsmaskinen så slår man bara på den då man behöver det. Med en bra design så är den enkel att hantera och även lätt att underhålla. Motorerna stänger man av då man inte jobbar med maskinen och det sparar förstås på energi.

Även om en stor del av hanteringen av den halvautomatiska maskinen är manuell så drar man nytta av att saker som bandspänning och utmatningslängd av band styrs på elektroniskt vis. Man behöver alltså inte oroa sig för att den här maskinen skulle bli alltför tidskrävande.

Nytt eller begagnat

Då man beslutar sig för att skaffa en bandningsmaskin för att få effektivare produktion så kan man förstås fundera på om man ska satsa på en ny eller på en begagnad maskin. Begagnade varianter kan vara mycket bra och de kostar förstås mindre än splitternya förpackningsmaskiner, men det finns en risk med den här typen av industrimaskiner och det är att de inte fungerar som de ska varpå man inte får mycket hjälp eller någon form av ersättning.

När man vänder sig till ett företag som är specialiserat på förpackningsmaskiner så får man skräddarsydd hjälp och en maskin som man verkligen kan få god användning av under lång tid. Dessutom så kan man ju räkna med stöd under den period då man börjar använda bandningsmaskinen och då det kan uppstå frågor omkring drift och underhåll.

24 nov 2016

Välkommen till tradprodukter.n.nu

Vi hoppas du ska tycka denna sida är informativ och inspirerande.

Senaste inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)