Är du redo att starta bolag?

Du är inte ensam om att vilja starta eget. Varje år så är det många svenskar som drar igång egna bolag. Det här kan du göra samtidigt som du behåller en anställning eller så kan du satsa fullt ut på den egna verksamheten. Men det är viktigt att du är redo att starta bolag. Alltför många nystarter slutar i likvidation för att de inte byggdes på rätt sätt.

Starta bolag på rätt fot

För att komma igång på rätt sätt så är det viktigt att du är väl medveten om hur din verksamhet ska se ut. Att du har jobbat många år med trådprodukter är verkligen en fördel. Men att driva ett aktiebolag och att jobba som anställd är två helt olika saker. När du driver ett företag så är det du som har ansvaret.

På plussidan så är det förstås så att du som ägare av bolaget kan styra över hur det ska drivas. Du kan jobba mycket då det behövs och ta ledigt när du vill. Det här är frihet och ansvar i en kombination som många tycker om. Dessutom så är det förstås roligare att jobba med produktion av trådprodukter i egen regi. Då kommer du att ha en helt annan gnista för jobbet.

En affärsplan ska formas

Innan du ens funderar på att registrera aktiebolag eller enskild firma så måste du skapa en affärsplan. Den ska beskriva vad företaget ska syssla med och hur det förväntas bli lönsamt. Affärsplanen är också bra för dig. Den ger dig något att hålla dig till då du väl drar igång.

På nätet kan du finna mallar för affärsplaner men tänk på att det kan krävas mer kunskap för att skriva på rätt sätt. Om du behöver hjälp med att utforma affärsplanen så ska du ta den. Kontakta en ekonomisk rådgivare som är bra på detta. Tillsammans går ni igenom din tanke och plan. Om det hela verkar för svagt så ska en bra rådgivare säga till om detta.

Köp ett lagerbolag

När du är säker på din affärsplan och känner att du är redo att axla ansvaret för din verksamhet så kan du välja att köpa lagerbolag. Det kan du göra från en bolagsservice som registrerar aktiebolag som sedan kan köpas och användas. Med lagerbolaget så kommer du igång snabbt och du behöver inte själv sköta registreringen. Det kan kännas som en fördel då du vill fokusera på hanteringen av trådprodukter.

Tänk på att den rådgivning som du fick inför starten av ditt företag också kan behövas då du jobbar med det. Se till att du får råd och tips löpande så att du driver på verksamheten på rätt sätt.

27 aug 2018

Välkommen till tradprodukter.n.nu

Vi hoppas du ska tycka denna sida är informativ och inspirerande.

Senaste inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)